dissabte, 2 de gener del 2021

 Creixent junts

A partir d'ara aquest blog us aproparà una mica més al que els nens i nenes de 2nB van fent en el seu dia a dia a l'escola. Compartirà amb vosaltres les petites i grans descobertes que van fent els infants.

Com es que podem veure l'Arc de Sant Martí?Després d'uns dies de pluja, un nen de la classe comparteix a la conversa del matí que uns dies abans  havia vist L'Arc de Sant Martí.
Apareixen diverses hipòtesis:

- "Podem veure l'arc de Sant Martí perquè els núvols xoquen i fan colors..."
- "Amb el sol s'ilumninem les muntanyes i es veu l'Arc de Sant Martí..."
. . .
Decideixen que estaria bé indagar una mica, a veure si les hipòtesis eren encertades, i mentrestant troben i creen arcs de Sant Martí:


Arc de Sant Martí al pati!!
Observen que hi ha reflexes dins de l'aula

En el procés d'indagació visualitzen alguns vídeos i miren alguns articles que parlen del fenomen natural de l'Arc de Sant Martí.Van una mica més enllà i descobreixen la història dels 3 colors.
A partir de la teoria dels 3 colors primaris,  els nens i nens fan diferents investigacions per comprovar si és cert...Descobreixen que combinant els tres colors primaris poden crear d'altres. 
                      

Experimentant amb els diferents materials s'adonen que a part de crear nous colors també poden crear reflexes i efectes lluminosos...A través del llenguatge plàstic també miren de descobrir diferents formes de crear nous colors:

Finalment entre tots i totes confegeixen un petit esquema on queden recollits els conceptes bàsics que els nens i nenes han DESCOBERT a partir dels experiments i les indagacions que han anar fent.

   
Per què podem veure l'arc de Sant Martí? 


Descobreixen que hi ha :
Experiències compartides 

dijous, 31 de desembre del 2020

 Què saben i què desconeixen de la Covid-19?

S'inicia el curs amb ganes, il·lusió i alguns dubtes sobre aquest virus que ens condiciona tant el dia a dia a l'escola. Quan  comencem a parlar de les noves rutines  d'higiene i prevenció que haurem de tenir presents, els nens i nenes van explicant el que saben i el que han anat sentint durant tots aquests mesos. Un nen afirma que ell ha sentit que la vacuna tindrà el virus de la covid-19 a dins . . . a partir d'aquesta afirmació, molts nens i nenes queden sorpresos i es qüestionen . . . 


Si la vacuna per la Covid-19 té el virus, ens posarem malalts?

A partir d'aquesta qüestió els nens i nenes es van plantejant d'altres dubtes com:

- Què fa la vacuna quan entra al cos?

- Qui fa la vacuna?

- Tothom es pot vacunar?

- Quan ens podem vacunar?

Durant vàries setmanes van investigant a partir de vídeos, de petits articles i de diverses converses que els ajuden a posar en comú tot allò que  van  descobrint...


VÍDEO: Què és el coronavirus?


VÍDEO: Què són les vacunes?


Finalment,  entre tots i totes acaben concretant el que han anat descobrint en un esquema que recull les respostes a les diferents preguntes que s'havien anat qüestionant...

  Fins molt aviat ! ! ! Tornem al setembre amb més aventures i vivències que compartir amb tots vosaltres . . .