dissabte, 2 de gener de 2021

Com es que podem veure l'Arc de Sant Martí?Després d'uns dies de pluja, un nen de la classe comparteix a la conversa del matí que uns dies abans  havia vist L'Arc de Sant Martí.
Apareixen diverses hipòtesis:

- "Podem veure l'arc de Sant Martí perquè els núvols xoquen i fan colors..."
- "Amb el sol s'ilumninem les muntanyes i es veu l'Arc de Sant Martí..."
. . .
Decideixen que estaria bé indagar una mica, a veure si les hipòtesis eren encertades, i mentrestant troben i creen arcs de Sant Martí:


Arc de Sant Martí al pati!!
Observen que hi ha reflexes dins de l'aula

En el procés d'indagació visualitzen alguns vídeos i miren alguns articles que parlen del fenomen natural de l'Arc de Sant Martí.Van una mica més enllà i descobreixen la història dels 3 colors.
A partir de la teoria dels 3 colors primaris,  els nens i nens fan diferents investigacions per comprovar si és cert...Descobreixen que combinant els tres colors primaris poden crear d'altres. 
                      

Experimentant amb els diferents materials s'adonen que a part de crear nous colors també poden crear reflexes i efectes lluminosos...A través del llenguatge plàstic també miren de descobrir diferents formes de crear nous colors:

Finalment entre tots i totes confegeixen un petit esquema on queden recollits els conceptes bàsics que els nens i nenes han DESCOBERT a partir dels experiments i les indagacions que han anar fent.

   
Per què podem veure l'arc de Sant Martí? 


Descobreixen que hi ha :
Experiències compartides 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

  Fins molt aviat ! ! ! Tornem al setembre amb més aventures i vivències que compartir amb tots vosaltres . . .